Japan

RPTM international

I August 2011 udkom min første bog om hundens kropssprog og ansigtsmimik i Japan. Bogen fik så gode anmeldelser og omtale samt solgt i så mange eksemplarer at jeg blev inviteret til til at holde tale ved den Japanske JAPDT i Tokyo 2012.

Det udspandt i endnu en invitation i 2013 til at holde tale på JAPDT i Tokyo. Der blev jeg så spurgt om jeg ville komme til Japan og tage på Seminar Tour rundt i forskellige byer i Japan, i 2014 0g 2015 hvilket jeg naturligvis sagde ja tak til. Kravet var så at jeg skulle have min mand med. Japan er stadigvæk lidt lukket i forhold til kvinder. Men hvor fantastisk var det ikke lige at vi var sammen om de skønne og vilde oplevelser vi fik i Japan.

Så Jan og jeg tog gladelig afsted og havde en fantastisk tur. Turen gik bla. Til:
Tokyo, Hiroshima, Osaka, Kyoto, Sapporo, Ueno, Kobe, Nagasaki, Sendai, Yokohama, Shibuya. I August 2016 havde jeg så udgivet 5 bøger om hundens kropssprog, ansigtsmimik og adfærd i Japan.

Og i 2016 havde vi fået samlet en fantastisk gruppe som er vores faste staff i Japan, men Masao Yamanuchi-san og Yuko Yoshinaga-san i spidsen for vores Japanske afdeling.
Inden vi gik ud af 2016 havde jeg skrevet 5 bøger og lavet en DVD med bog til.

Nu er jeg ved at skrive d. 6 bog som udkommer både på Japansk og Engelsk. Den omhandler børn og hunde.

Jeg blev spurgt om jeg ville udvikle et uddannelsessystem, hvilket jeg gjorde.
RTPM systemet blev født og siden 2016 har vi haft den store fornøjelse at have rigtig rigtig mange studerende igennem.

Systemet er oprindeligt dedikeret decideret til Japan og Asien men lavet så jeg kan bruge materialet alle steder.

Da jeg var på Taiwan i 2017 og undervise, brugte jeg samme materiale.

Vores elever og studerende er for øjeblikket og har været et stykke tid, primært, dyre internater kommende hundeejere, hundeejere. Ejere af andre kæledyr, hunde frisører, dyrlæger og veterinærsygeplejersker.

Jeg har lavet et specielt program til dyrehospitalernes dyrlæger og veterinærsygeplejersker i adfærd og håndtering af kæledyr.

Derudover har jeg været på Tokyo Imperial Universitet og undervise, jeg har stået og undervist i det lokale som den kendte og afdøde professor Hidesaburō Ueno underviste i mens hans trofaste Akita Hachiko ventede på Shibuya station på at hans elskede ejer kom med toget fra arbejde.

Jeg har besøgt den vanvittige flotte statue af Hatchiko i Shibuya hvor hunden ventede trofast i 15 år på at hans afdøde ejer kom hjem.

Målet er at hjælpe mennesker i Asien til bedre at forstå dyrenes adfærd og kommunikation, så de kan opnå et endnu bedre samliv med deres kæledyr.

Japan og resten af Asien har ikke den historik med kæledyr som vi har i vesten, og har derfor selv prøvet sig frem, og har lavet deres eget system.

Den Asiatiske tanke måde omkring dyr er så meget anderledes end vores, hvilket absolut ikke gør dem til dårlige kæledyrs ejere., men som herhjemme er der plads til forbedringer.
I forhold til Vestens tanke måde i forhold til dyr, dømmer rigtig mange Japan og andre Asiatiske lande som brutale og modbydelige overfor dyr.

Derfor er vores mål at udbrede RPTM systemet så meget som muligt og til så mange forskellige steder som muligt både i Asien og andre steder i verden.

Steder eks. som zoologiske haver i Japan vil være fantastisk at få mulighed for at undervise deres dyrepassere. Danmark er 1 land ud af kun 6 lande i verden som har en ca. 4 årig uddannelse til deres dyrepassere.

I 2018 var vi så heldige at få den sødeste lille lejlighed på 8. sal i Nerima, Tokyo. Så nu tager vi hjem til Tokyo i stedet for at bo på en masse hoteller når vi er afsted.

Udvikling af et sådant system tager tid og er økonomisk krævende. Corona satte en midlertidig stopper for vores rejseaktivitet i Japan, men her, sidst i 2022 tager vi 2 mdr. til Japan igen og genoptager vores aktiviteter der.

I mens Corona rasede, optog vi det meste af teori delen af vores RPTM uddannelses system og udgav det på webinars, hvilket har kunnet holde en del af systemet kørende.

Nu er de så heldigvis flere elever der er klar til at arbejde med hunde når vi kommer igen.
Før Corona tog vi til Japan i 7 uger, 2 gange årligt og det tager vi op igen efteråret 2022 medmindre noget lukker af for det igen.

RPTM uddannelses systemer her jeg bygget op i et stjerne system:
Bronze 3 stjerne. Hver stjerne indeholder 2 teoretiske emner, så i alt 18 teoretiske emner. Der er en teoretisk test efter hver stjerne

Sølv 3 stjerner. Hver stjerne indeholder 2 emner, både teoretisk og praktiske øvelser. Der er praktisk prøve med teoretiske spørgsmål efter hver stjerne.

Guld 4 stjerner. Hver stjerne indeholder 2 emner, både teoretisk og praktiske øvelser. Der er praktisk prøve med teoretiske spørgsmål efter hver stjerne. Der kan man tage ekstra seminarer i special træner, hvalpetester og problemhunde træner

Platinum 4 stjerner. Hver stjerne indeholder 2 emner, både teoretisk og praktiske øvelser. Der er praktisk prøve med teoretiske spørgsmål efter hver stjerne. Som udmunder i Adfærds behandler

Diamant 4 stjerner. Hver stjerne indeholder 2 emner, både teoretisk og praktiske øvelser. Der er praktisk prøve med teoretiske spørgsmål efter hver stjerne. Som udmunder i at man er certificeret til at underviser i Bronze 1, 2, 3, 4. Sølv 1 og 2

Course Director. Giver ret til at tage ekstra seminarer og blive certificeret som underviser af special instruktører. Og underviser af click instruktører, hvalpetester og problemhundeinstruktører 1, 2, 3

Mange hilsner
Vibeke Sch. Reese

Kontakt os i dag